top of page

zo 07 mei

|

Arnhem

Bars voor Kids

De bars cursus aangepast voor kinderen. In eenvoudige taal, met kortere oefensessies, en tijd om buiten te spelen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bars voor Kids
Bars voor Kids

Tijd en locatie

07 mei 2023, 10:00 – 08 mei 2023, 16:00

Arnhem, Huissensedijk 62, 6836 AA Arnhem, Nederland

Over het evenement

Deze Access Bars cursusdag is speciaal voor ouders met een kind dat ze graag willen laten kennismaken met Access Bars. Kinderen en hun vragen staan centraal in deze dag. Inhoudelijk krijgen kinderen veel van dezelfde informatie en tools die je in de bars cursus leert, aangepast aan hun leefwereld. De kinderen leren ook om de bars te geven. En omdat kinderen veel sneller zijn in het geven en ontvangen van Bars duren de oefensessie korter. Ook is er tijd om buiten te spelen in de heerlijke groene omgeving van de woongemeenschap. 

Wat gaat je kind leren? We gaan het hebben over wat gewaarzijn is, het kunnen aanvoelen en weten van dingen uit je omgeving. Wat merken kinderen allemaal aan sfeer, emoties, helder weten? En hoe beinvloed dat hun emoties of hoe ze over zichzelf en anderen denken. Als je vriendje verdrietig is, wat doet dat dan met jouw emoties? Als je moeder boos is, hoe merk je dat dan? Wat doet het met je als jij merkt dat er iets is, en een ander ontkent dat? Als we meer inzicht hebben in wat gewaarzijn is leren de kinderen praktische technieken om meer helderheid te krijgen in hun gewaarzijn, en leren ze tools om met gemak om te gaan met prikkels en emoties die ze oppikken uit hun omgeving.

Elk kind neemt ook een ouder mee. Deze gaat dus ook de Bars leren geven. Je leert praktische tools waar je je kind mee kunt helpen, en als de kinderen buiten spelen is er tijd voor wat extra verdieping voor ouders, en tips hoe je je kind kunt helpen de tools te gaan toepassen. Deze cursus telt niet als een formele Bars Cursus. Je bent dus geen Bars practioner en mag na deze cursus niet deelnemen aan de Foundation of Bars geven tegen betaling. (Wel gratis aan vrienden en familie...)

Programma:

9.30 inloop, acclimatiseren en iets drinken

10.00 introductie van de dag en de Bars

10.45 Bars leren

11.30 spelen en lunch

12.30 handige trucjes om je leven makkelijk te maken

13.30 Bars oefenen

14.15 spelen en snack

15.00 nog meer handige trucs

16.00 einde

De cursus vindt plaats op het terrein van woongemeenschap Arneco. Op het terrein zijn veel speelvoorzieningen aanwezig waar kinderen zich uit kunnen leven in de pauzes. Een trampolines, schommels, zandbak en (water)speeltuin met klimrek. Ook de lunch en snacks zijn kindvriendelijk.

Kosten: 150 Euro per ouder

Leeftijd: Kinderen van 8-14 jaar. Oudere kinderen kunnen meedoen aan een gewone Bars cursus. Jongere kinderen in overleg.

Inclusief: koffie, thee, limonade snacks en lunch. Voor kinderen het: Bars Handboek voor Kids, voor ouders: 'handboek voor bewustzijn'.

Deel dit evenement

bottom of page