top of page
IMG_20220705_164406212.jpg

Over Esther

Ik ben Esther de Wit, getrouwd met Paul en trotse moeder van Elianne. Ik woon in woongemeenschap Arneco, een gemeenschap die ik heb helpen oprichten en bouwen. En waar ik elke dag met mijn buren werk aan duurzaam en verbonden leven. 

Ik groeide op bij twee ouders die in de zorg werken. Dat zou ik NOOIT gaan doen. Het waren ook mijn ouders die me een Reikicursus cadeau gaven, mijn eerste NLP-cursus betaalden toen ik studeerde en waarmee ik samen familieopstellingen deed. De ziekenhuissector was niets voor mij, het alternatieve circuit des te meer. Mijn hele leven was ik op zoek naar iets dat me kon helpen me goed te voelen in mijn lijf, me normaal te voelen tussen andere mensen. Want het leek altijd of ik niet wist hoe je 'normaal moest doen' en erbij kan horen. 

Toen Access Consciousness op mijn pad kwam voelde ik me eindelijk gezien en begrepen. Tot dan was Hoog sensitief (HSP) de beste verklaring geweest voor waarom in een kamer met mensen alle spanning oppikte van iedereen die er aanwezig is. En dat voelde bepaald niet comfortabel, en hoe harder ik me er tegen verzette, hoe ongemakkelijker het (fysiek) werd. De tools van Access lieten me weer in contact komen met mijn lichaam en snappen waarom ik me zo anders voelde. En belangrijker nog, het liet me zien dat wat ik beschouwde als last, fantastische kwaliteiten zijn met het voelen van energie, die meer mensen hebben, en waar we nooit over praten. Terwijl je er gewoon mee kan leren omgaan en spelen, als je weet wat het is.

De kern voor herstel van twee burnouts en chronische vermoeidheid, kwam dan ook pas echt toen ik met behulp van Access technieken leerde de kwaliteit van mijn gewaar zijn te erkennen, ermee om te gaan en in contact te komen wat mijn kernwaarden en kwaliteiten zijn waarmee ik kan bijdragen aan mensen en de aarde. 

Je eigen kwaliteiten zie je vaak niet omdat ze voor jou vanzelfsprekend en gewoon zijn. En je denkt dat iedereen dat kan. 

Omdat het mij zoveel gebracht heeft geef ik mijn kennis graag door aan anderen. In een unieke combinatie van gedragswetenschap en NLP met energetisch werk zoals opstellingen en lichaamswerk. Waarin het in contact komen met je eigenwaarde, jezelf en vooral ook je lijf centraal staat. 

Mijn Aanpak

Waarom Access

Het doel van Access is om je meer van jezelf te laten zijn. Om jou in je kracht te zetten en je eigen coach te zijn. Zonder oordeel over wat een goed lichaam, goede keuze, goed mens is. Wat goed is en wat werkt voor jou bepaal jezelf. Iedereen is een unieke bijdrage aan de wereld. Access wil je helpen die bijdrage te vinden en te zijn. Dat oordeelloze vindt ik een fantastisch uitgangspunt. 

Daarnaast werkt de link die access weet te leggen tussen lichaam en 'being' die access legt voor mij. Je lichaam als opslagplek voor al je herinneringen en gevoelens en emoties die je daaraan hebt gekoppeld, veelal onbewust, die je belemmeren in je leven NU. Wat als je die zou kunnen opruimen zodat je weer ruimte kreeg om VRIJ te zijn, en te zijn wie jij NU bent. Dat is wat je helpt te doen. 

Waarom opstellingen

Ik hou van opstellingen omdat ze naar de oppervlakte laten komen waar je je tot nu toe nog niet bewust van was. Je kan het toepassen op van alles in je leven. Wat houdt je tegen om iets te doen wat je eigenlijk heel graag wil? Wat is de energetische bedding van een ziekte? Wat houdt je tegen om te kiezen voor JOUW. Ik werk met intuïtieve opstellingen, waarin je alles kan opstellen wat je wilt. Het gaat dus niet alleen om families. Daarmee halen we de energie naar boven die je hebt vastgezet. Met de tools van Access kunnen je vervolgens stappen maken die energie op te lossen. Daarom gebruik ik opstellingen graag in mijn praktijk.

Over mij

Ik ben 38 en woon met mijn man en dochter in een ecologische leefgemeenschap waar we proberen te leven met zo min mogelijk impact op de aarde. Mijn praktijk past daar bij. Door meer geluk te ervaren met wie je bent hoef je niet op zoek naar geluk door het kopen van spullen of verre reizen. Door gewoon te zijn kan ik intens blij worden van het geluid van vogels, de zon op mij gezicht of het kijken naar mijn dochter die speelt. Met behulp van Access is het makkelijk geworden om te ZIJN. Altijd en overal  omdat ik me los kan maken van de projecties, gedachten, gevoelens en emoties van anderen waar ik vroeger graag op incheckte en aan meedeed kan ik nu gewoon bij mezelf blijven. En dat geeft zoveel rust en ruimte dat gun ik iedereen. Vandaar dat ik je dan ook van harte uitnodig om eens kennis te komen maken. 

Kennis en kunde

2002 Reiki 1 en 2

2006 NLP Practioner - NTI-NLP

2008 NLP Master - NTI NLP

2012 Shiatsu Therapeut - Qing Bai

2014 Jaaropleiding Systemischwerk - Academie voor opstellingen

2015 Systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen - Stefanie Bussing

2019 Access Bars en Foundation - Innerlijke Kracht

2022 Access Body Class, Access Facelift, Choice of Possibilities en Energetic Synthesis of Being 

Maar ook milieu- en bestuurskundige, ervaren onderzoeker aan de universiteit van Wageningen en Groningen. Gespecialiseerd in innovatie, kennisuitwisseling en natuurbeleid. Politiek actief binnen GroenLinks, en Nationale Jeugdraad. Mijn kennis en vaardigheden als onderzoeker helpt me kennis te herstructureren en te verbinden. En dit helder over te brengen in mijn trainingen. 

Praktijkdagen

Maandag

Dinsdag

Vrijdag

Zaterdag

9:00 – 14:30 bij u thuis

9:00 – 13:00

9:00 – 13:00

in overleg

Meer informatie over Access Consciousness of opstellingen? Neem contact op!

Image by Joanna Kosinska

Oude Huissenseweg 4

Dank voor uw bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact op.

9:00 – 13.00

bottom of page