top of page
IMG_20220705_164406212.jpg

Over Esther

ik help mensen weer in contact te komen met hun eigenwaarde, kwaliteiten en lichaam. Zodat ze het leven kunnen creëren dat bij hen past.

Ik ben Esther de Wit, getrouwd, trotse moeder van een dochter. Ik woon in een duurzame woongemeenschap waar ik een moestuin heb en voorzitter ben. Van jongs af aan heb ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Dat leidde me naar een studie milieukunde en een vrijwilligers carrière in de politiek. 

 

Daarnaast ben ik altijd veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. Om mijn doelen te bereiken en de wereld te snappen. Want eerlijk gezegd snapte ik weinig van sociale interacties, was ik vaak overprikkeld en had veel vage fysieke klachten. Nu weet ik dat de oorzaak daarvan mijn sterke bewustzijn is (vaak HSP genoemd, zelf zeg ik liever hoog bewust of gewaar). 

 

Voelen of er spanningen zijn, of iemand congruent is. Voelen waar in een lichaam spanning zit, gewoon door bij iemand in de buurt te zijn. In deze samenleving leren we echter niets over dit soort 'energetische' communicatie. En voor mij was het vooral fysiek ongemakkelijk, waardoor ik me probeerde af te sluiten voor de fysieke sensaties. Wat er uiteindelijk toe leiden dat ik ziek werd.  Als student deed ik twee studies naast elkaar, sportte veel en zat in de besturen van grote landelijke jeugdorganisaties. Maar binnen een paar weken ging ik van iemand die 60 uur werkte naar iemand die nog geen 32 uur werk volhield en in slaap viel op de bank voor ik naar een verjaardag kon gaan. Het heeft  9 jaar geduurd om weer de energie te hebben die ik gewend was. 

De kern voor herstel was te gaan leren de kwaliteit van mijn gewaar zijn te gaan erkennen, ermee te leren omgaan en in contact te komen wat mijn kernwaarden en kwaliteiten zijn waarmee ik kan bijdragen aan mensen en de aarde. 

 

Weet je dat je je eigen kwaliteiten vaak niet ziet omdat ze voor jou vanzelfsprekend en gewoon zijn. En je denkt dat iedereen dat kan. 

Omdat het mij zoveel gebracht heeft geef ik mijn kennis graag door aan anderen. In een unieke combinatie van gedragswetenschap en NLP met energetisch werk zoals opstellingen en lichaamswerk. Waarin het in contact komen met je eigenwaarde, jezelf en vooral ook je lijf centraal staat. 

Mijn Aanpak

Waarom Access

Het doel van Access is om je meer van jezelf te laten zijn. Om jou in je kracht te zetten en je eigen coach te zijn. Zonder oordeel over wat een goed lichaam, goede keuze, goed mens is. Wat goed is en wat werkt voor jou bepaal jezelf. Iedereen is een unieke bijdrage aan de wereld. Access wil je helpen die bijdrage te vinden en te zijn. Dat oordeelloze vindt ik een fantastisch uitgangspunt. 

Daarnaast werkt de link die access weet te leggen tussen lichaam en 'being' die access legt voor mij. Je lichaam als opslagplek voor al je herinneringen en gevoelens en emoties die je daaraan hebt gekoppeld, veelal onbewust, die je belemmeren in je leven NU. Wat als je die zou kunnen opruimen zodat je weer ruimte kreeg om VRIJ te zijn, en te zijn wie jij NU bent. Dat is wat je helpt te doen. 

Waarom opstellingen

Ik hou van opstellingen omdat ze naar de oppervlakte laten komen waar je je tot nu toe nog niet bewust van was. Je kan het toepassen op van alles in je leven. Wat houdt je tegen om iets te doen wat je eigenlijk heel graag wil? Wat is de energetische bedding van een ziekte? Wat houdt je tegen om te kiezen voor JOUW. Ik werk met intuïtieve opstellingen, waarin je alles kan opstellen wat je wilt. Het gaat dus niet alleen om families. Daarmee halen we de energie naar boven die je hebt vastgezet. Met de tools van Access kunnen je vervolgens stappen maken die energie op te lossen. Daarom gebruik ik opstellingen graag in mijn praktijk.

Over mij

Ik ben 38 en woon met mijn man en dochter in een ecologische leefgemeenschap waar we proberen te leven met zo min mogelijk impact op de aarde. Mijn praktijk past daar bij. Door meer geluk te ervaren met wie je bent hoef je niet op zoek naar geluk door het kopen van spullen of verre reizen. Door gewoon te zijn kan ik intens blij worden van het geluid van vogels, de zon op mij gezicht of het kijken naar mijn dochter die speelt. Met behulp van Access is het makkelijk geworden om te ZIJN. Altijd en overal  omdat ik me los kan maken van de projecties, gedachten, gevoelens en emoties van anderen waar ik vroeger graag op incheckte en aan meedeed kan ik nu gewoon bij mezelf blijven. En dat geeft zoveel rust en ruimte dat gun ik iedereen. Vandaar dat ik je dan ook van harte uitnodig om eens kennis te komen maken. 

Kennis en kunde

2002 Reiki 1 en 2

2006 NLP Practioner - NTI-NLP

2008 NLP Master - NTI NLP

2012 Shiatsu Therapeut - Qing Bai

2014 Jaaropleiding Systemischwerk - Academie voor opstellingen

2015 Systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen - Stefanie Bussing

2019 Access Bars en Foundation - Innerlijke Kracht

2022 Access Body Class, Access Facelift, Choice of Possibilities en Energetic Synthesis of Being 

Maar ook milieu- en bestuurskundige, ervaren onderzoeker aan de universiteit van Wageningen en Groningen. Gespecialiseerd in innovatie, kennisuitwisseling en natuurbeleid. Politiek actief binnen GroenLinks, en Nationale Jeugdraad. Mijn kennis en vaardigheden als onderzoeker helpt me kennis te herstructureren en te verbinden. En dit helder over te brengen in mijn trainingen. 

Praktijkdagen

Maandag

Dinsdag

Vrijdag

Zaterdag

9:00 – 14:30 bij u thuis

9:00 – 13:00

9:00 – 13:00

in overleg

Meer informatie over Access Consciousness of opstellingen? Neem contact op!

Image by Joanna Kosinska

Oude Huissenseweg 4

Dank voor uw bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact op.

9:00 – 13.00

bottom of page